Cykelsikkerhed på dagsordenen

Cyklen som transportmiddel er i vækst, og sikkerheden er altafgørende. Antallet af cyklistulykker er heldigvis faldende, men de sker stadigvæk. Som blød trafikant er det ekstra vigtigt at blive set, og DIN CYKELFAGMAND sætter derfor fokus på cyklisternes sikkerhed den 8. oktober 2014.

Denne dag uddeler DIN CYKELFAGMAND i hele landet refleksfarvede sikkerhedsveste til cyklisterne.

Bag initiativet står Danske Cykelhandlere, som er en brancheorganisation, der har 400 cykelbutikker og 47 leverandører inden for cykelbranchen som medlemmer.

I en by som f.eks. København stiger antallet af cyklister dag for dag, og i den forbindelse er sikkerheden altafgørende. Cyklisternes sikkerhed er meget afhængig af synlighed. Derfor vil vi gentage succesen fra sidste år og uddele refleksfarvede veste, så cyklisterne får fokus på netop synlighed, siger Thomas Johnsen, direktør for Danske Cykelhandlere.

Venstres Trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, er blandt de Folketingsmedlemmer, som deltager i CYKELsikkerhedens Dag.

-Det er uhyre vigtigt, at cyklisterne får øjnene op for, hvor afgørende det er, at de er synlige i trafikken. Synlighed kan forebygge mange ulykker i trafikken. Derfor vil jeg gerne medvirke til at skabe fokus herpå, udtaler Kristian Pihl Lorentzen.

For mere information, kontakt da:

Thomas Johnsen, direktør for Danske Cykelhandlere

Mail: tj@danskecykelhandlere.dk

Telefon: 65 92 33 00

Kristian Pihl Lorentzen, Venstres Trafikordfører

Mail:  vkrlo@ft.dk

Telefon:27 52 28 18